Service Cloud: Sales en Service verbinden voor een unieke klantervaring

Het succes van jouw organisatie valt of staat met tevreden klanten. Het verhogen van de klanttevredenheid bereik je onder meer door klanten een gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Een slimme manier om dit te bereiken is door sales en service te integreren op één platform. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Banner

Service Cloud: Jouw Hub voor een Next Level Klantenservice

Service Cloud is dé oplossing voor managers die streven naar uitmuntende klantenservice. Dit cloudgebaseerde klantenserviceplatform, gebouwd op het Salesforce-platform, voorziet jouw bedrijf van alle tools en functionaliteiten die essentieel zijn voor het leveren van uitstekende klantenservice, het verhogen van klanttevredenheid en het verbeteren van de efficiëntie van je serviceprocessen. Met Service Cloud kun je moeiteloos meerdere kanalen beheren, zoals telefoon, e-mail, sociale media en chat. Hierdoor geef je jouw klanten de mogelijkheid om op hun favoriete manier met jouw bedrijf te communiceren.

Met Service Cloud behoud je als bedrijf efficiënt het overzicht en beheer je moeiteloos cases en verzoeken van klanten. Dankzij het platform heb je als organisatie een centrale weergave van klantinformatie, waardoor je medewerkers snel en effectief kunnen reageren op vragen of problemen met alle benodigde gegevens direct beschikbaar. Bovendien maakt Service Cloud gebruik van AI-gestuurde technologieën, zoals chatbots en automatische routering, om de responstijd te verkorten en de productiviteit te verhogen. Met Service Cloud til je jouw klantenservice naar een hoger niveau, waarbij efficiëntie en klanttevredenheid samenkomen.

 

Waarom kiezen bedrijven voor Service Cloud?

Bij Service Cloud draait alles om het optimaliseren van jouw klantenservice en het verhogen van de klanttevredenheid. Maar dat is nog niet alles! Door de naadloze verbinding tussen Sales en Service op één platform, creëer je een compleet 360-gradenbeeld van elke klant. Hierin worden alle interacties en transacties nauwkeurig vastgelegd.

 

Gedeelde Klantinformatie

Door het verbinden van service- en verkoopprocessen, hebben zowel jouw servicemedewerkers als verkoopvertegenwoordigers toegang tot dezelfde klantinformatie. Dit betekent dat al jouw medewerkers een beter inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van de klant. Het resultaat? Verkopers kunnen een meer gepersonaliseerde ervaring bieden en gemakkelijk nieuwe verkoopkansen identificeren bij klanten. 

 

Naadloze Overdracht van Cases

Wanneer een servicecase wordt omgezet in een verkoopkans, worden de gegevens automatisch en moeiteloos overgedragen van Service Cloud naar Sales Cloud. Dit betekent dat je geen last meer hebt van dubbele gegevensinvoer en profiteert van een soepele overgang tussen service en verkoop. Het resultaat? Een aanzienlijke toename in efficiëntie en samenwerking tussen jouw teams. 

Upselling en Cross-selling

Door verkoop- en servicemogelijkheden te combineren, benutten verkoopvertegenwoordigers waardevolle inzichten van de serviceafdeling om upsell- en cross-sell-kansen te identificeren. Ze kunnen direct zien welke producten of diensten een klant al heeft gekocht en op basis daarvan doelgerichte aanbiedingen doen, wat direct bijdraagt aan het verhogen van de omzet. 

 

Verbeterde Klanttevredenheid

Met de verbinding van Sales en Service op het Salesforce-platform kun jij de algehele klanttevredenheid verbeteren. Door deze geïntegreerde benadering los jij problemen en vragen van klanten sneller op, wat direct bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid en loyaliteit. Dit opent de deur naar duurzame klantrelaties, die op de lange termijn leiden tot betere bedrijfsresultaten. Ontdek zelf hoe Service Cloud jou helpt om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen en blijvend succes te behalen!

 

Door Sales en Service te verbinden op het Salesforce-platform bied jij jouw bedrijf een verbonden en holistische klantervaring. Met de krachtige combinatie van Service Cloud en Sales Cloud creëer jij een compleet 360-gradenbeeld van jouw klanten en maak je gebruik van gedeelde klantinformatie. Dit stelt jou in staat om naadloze overdracht van cases te realiseren, upsell- en cross-sell-kansen te identificeren en de algehele klanttevredenheid te verbeteren. Door Sales en Service samen te brengen, til jij jouw klantgerichtheid naar een hoger niveau en versterk je jouw concurrentiepositie. Ontdek zelf hoe deze geïntegreerde aanpak jouw bedrijf vooruit kan helpen!

Ontdek hoe jouw klantenservice kan groeien met Service Cloud

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief

Inschrijven
close-link