Salesforce Release: Sales GPT & Service GPT

Salesforce heeft onlangs en mooie stap gezet om het verbeteren van klantinteracties en -relaties naar het volgende niveau te tillen. Met de lancering van Sales GPT en Service GPT introduceert Salesforce een nieuwe dimensie om verkoop- en klantenservice-ervaringen te transformeren met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Natural Language Processing (NLP). Vandaag duiken we dieper in een aantal (uitgerolde en komende) functionaliteiten binnen Sales- en Service GPT en leggen we uit wat dit voor jouw medewerkers betekent.

Banner

Sales GPT – Optimaliseer verkoopgesprekken met slimme AI

Sales GPT is speciaal ontworpen om verkoopprofessionals te ondersteunen bij het voeren van effectieve gesprekken met potentiële klanten. Met behulp van geavanceerde AI-technieken begrijpt Sales GPT de context van elk klantinteractie en levert het waardevolle inzichten en suggesties om de conversie te verbeteren, zodat elke interactie van verkoopmedewerkers telt.

  • Sales Emails: Verkoopmedewerkers genereren met slechts één klik automatisch gepersonaliseerde e-mails met jouw CRM-data, vanuit Sales Cloud of via Gmail en Outlook. Hierdoor creëren medewerkers meer efficiëntie door repeterende handelingen binnen het verkoopproces te automatiseren.
  • Sales Assistant: De Sales Assistant van Sales GPT vat elke fase van het verkoopproces samen – van leadonderzoek en kwalificatie tot de voorbereiding van vergaderingen en het opstellen van contractclausules. Dit terwijl jouw CRM automatisch up-to-date wordt gehouden. Deze functie dient als het ware als jouw persoonlijke assistent, die jij vragen stelt om binnen elke fase van het salesproces de juiste voorbereidingen te treffen.

 

Service GPT – Next-level klantenservice met AI

Met Service GPT tilt Salesforce de klantenservice van organisaties naar een hoger niveau. Door middel van AI-gedreven inzichten en automatisering helpt Service GPT klantenserviceteams om sneller en efficiënter te reageren op klantvragen en problemen.

  • Service Replies: Met Service GPT genereer je automatisch gepersonaliseerde antwoorden op basis van de juiste, real-time gegevensbronnen. Het resultaat? Servicemedewerkers lossen problemen van klanten sneller en efficiënter op.
  • Case Summaries: Servicemedewerkers kunnen met één druk op de knop complete samenvattingen maken van cases en klantinteracties op basis van casegegevens en klantgeschiedenis, hierdoor hoeven ze zelf als afronding geen lange verhalen meer typen binnen cases.

 

Wat dit betekent voor organisaties

Met de lancering van Sales GPT en Service GPT zet Salesforce een belangrijke eerste stap voorwaarts in het leveren van AI-ondersteunde oplossingen die organisaties helpen om klantgerichter te werken. Door verkoop- en klantenserviceteams te voorzien van krachtige AI-tools, kunnen bedrijven:

  1. Efficiëntie verbeteren: Verkoop- en klantenserviceteams werken efficiënter dankzij geautomatiseerde processen, wat resulteert in kortere doorlooptijden en een hogere productiviteit. Medewerkers doen het werk waar ze goed in zijn, doordat repeterende handelingen worden weggenomen.
  2. Klanttevredenheid verhogen: Organisaties vergroten de klanttevredenheid en bouwen aan trouwe klantrelaties door gepersonaliseerde interacties en snelle probleemoplossing te bieden. Dit allemaal door geavanceerde automatiseringen, die gebruikmaken van jouw CRM-data en persoonlijke interacties bieden.

Kortom, de introductie van Sales GPT en Service GPT in Salesforce opent de deur naar een meer gepersonaliseerde en efficiënte klantbenadering. Ook binnen Marketing en Commerce oplossingen heeft Salesforce de eerste stappen al gezet met Marketing GPT en Commerce GPT. Bedrijven kunnen nu profiteren van de kracht van kunstmatige intelligentie om betere verkoopresultaten te behalen en de klantenservice naar een hoger niveau te tillen. Door de menselijke vaardigheden te combineren met AI-technologieën, kunnen organisaties waardevollere klantrelaties opbouwen en een duurzaam concurrentievoordeel behouden.

Ontdek hoe jouw salesafdeling kan groeien met Sales Cloud.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief

Inschrijven
close-link