Wat komt er allemaal kijken bij een Salesforce Implementatie

Je denkt erover om Salesforce aan te schaffen als CRM-systeem voor jouw bedrijf. Maar wat gebeurt er daarna? Hoe gaat een Salesforce-implementatie in zijn werk? Welke stappen moet ik doorlopen om Salesforce optimaal te benutten? In de blog bespreken we de belangrijkste onderdelen van een feilloos implementatieplan!

Banner

Wat is een implementatie?

Een implementatie is het invoeren van een systeem, plan of ontwerp binnen een organisatie. Door het implementeren van een CRM-systeem zorg jij er voor dat het systeem aansluit op jouw bedrijfsprocessen. Hierdoor kan je daadwerkelijk de voordelen van het systeem voor jouw bedrijf ervaren. Zoals je wel begrijpt is het belangrijk dat de koppeling tussen jouw huidige processen en het systeem perfect zijn, om er het maximale voordeel uit te halen. Cruciaal dus om een goed implementatieplan op te stellen, waarin staat hoe alles met elkaar in verband staat.

De drie stappen van een Salesforce-implementatie

Stap 1. Design

De eerste stap is het design. Zonder design is een Salesforce-implementatie als het bouwen van een huis zonder bouwtekeningen. Een stabiele fundering is nodig om een succesvolle implementatie neer te zetten!

Tijdens de designfase bepaal je waar de focus moet liggen. Alles is mogelijk. Het doel is om de ambitie te concretiseren en optimaal te starten als één team. Het resultaat? Een business blue print: het ontwerp van de huidige situatie en de ideale situatie.

Zonder design is een Salesforce implementatie als het bouwen van een huis zonder bouwtekeningen.

Starten bij de designfase biedt ook gelijk de mogelijkheid om kritisch te kijken naar de interne processen van jouw onderneming. Je stelt bijvoorbeeld de volgende vragen:

– Waar kan Salesforce een meerwaarde bieden?

– Hoe kunnen we onze processen nog efficiënter laten verlopen?

Uiteraard kost het tijd om het volledige design van de implementatie te schetsen. Maar bekijk het zo – met een duidelijk blueprint zal de daadwerkelijke realisatie van het design soepel verlopen. Des te meer tijd in het design gestoken wordt, des te minder tijd de realisatie nodig heeft.

 

Stap 2. Realisatie

De volgende stap is de projectrealisatie – ofwel implementatie en configuratie! We brengen de business blueprint in de praktijk. Salesforce wordt aangepast op de wensen en eisen van jouw onderneming. Het resultaat? De juiste match tussen jouw interne processen en Salesforce.

Zoals hiervoor beschreven, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een goede adoptie vanaf de start van de implementatie.

Zorg voor een goede adoptie vanaf de start van de implementatie

Maar hoe doe je dat precies? Hoe zorg je voor een perfecte adoptie vanaf de start van de implementatie?

Tips voor een betere adoptie van Salesforce:

– Blijf communiceren! Maak de gebruikers alvast bekend met hun nieuwe, digitale werkomgeving. Enerzijds omdat ze dan direct bij de start weten welke informatie ze waar kunnen vinden en anderzijds omdat ze ook meer uit het systeem kunnen halen. Communiceer daarnaast telkens de voortgang van het project. Houd iedereen aangehaakt

– Oefen alvast in trailhead – de gratis leeromgeving van Salesforce

Stap 3. Training & go-live

Tot slot is het tijd voor de Salesforce training en het lanceren.

Omdat gebruikers tijdens de implementatie continu op de hoogte zijn gehouden en hebben kunnen oefenen, hebben we een stabiele basiskennis gerealiseerd onder de gebruikers. De volgende stap? Go-live van het platform!

Als de testfase is afgerond en het platform naar tevredenheid is opgeleverd kunnen de users (jouw werknemers) de Salesforce-oplossingen gaan gebruiken. Uiteraard niet voordat een praktijk training hebben gekregen.

Maar hoe stel je een succesvol trainingsprogramma samen? Wij hebben de 4 essentiële stappen op een rij gezet:

1. Stel duidelijke trainingsdoelen

2. Segmenteer de verschillende user groups – wie gaat op welke manier gebruik maken van het platform? Niet iedereen behoeft namelijk dezelfde training. Sales vertegenwoordigers behoeven bijvoorbeeld een andere training dan klantenservice werknemers.

3. Personaliseer content per user group

4. Plan, Do Check, Act – analyseer en optimaliseer het trainingsprogramma.

 

Start vandaag nog met Salesforce en begin met groeien!

Kort samengevat, een Salesforce-implementatie bestaat uit drie concrete stappen. Er is een design-, realisatie- en training & go-live-fase. Het is belangrijk om tijdens elke fase goed te onthouden wat jouw doelen zijn en helder te communiceren met alle gebruikers.

Is Salesforce iets voor jouw bedrijf? Neem dan gauw contact met ons op, we helpen je graag verder met Salesforce voor jouw organisatie!

Ontdek hoe jouw salesafdeling kan groeien met Sales Cloud.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief

Inschrijven
close-link