Een partner voor jouw Salesforce- implementatie kiezen, hoe doe je dat?

Je hebt Salesforce gekozen om met jouw bedrijf verder te groeien. Je gaat over tot de aanschaf van deze cloud-oplossing. Maar hoe nu verder? Hoe zorg je ervoor dat het platform op de juiste manier geïmplementeerd wordt? Ga je dit zelf doen? Kies je voor een implementatiepartner om je te begeleiden in dit proces? In deze blog zetten we de voordelen van een Salesforce implementatiepartner voor je uiteen. Ook geven we 4 tips voor het kiezen van de juiste partner voor jouw bedrijf.

Banner

Waarom heb je een implementatiepartner nodig?

Een implementatiepartner van Salesforce word je niet zomaar – hier is veel kennis en ervaring voor nodig. Kiezen voor een implementatiepartner betekent dus allereerst het binnenhalen van veel expertise over het Salesforce-platform. Deze kennis is van essentieel belang om de match te maken tussen jouw bedrijfsprocessen en het ontwerp van het platform. Een van de belangrijkste onderdelen van een Salesforce-implementatie is het design van de oplossing. Hierin is een match tussen jouw bedrijfsprocessen en het design van de oplossing key.

“Met Guidance for Success biedt Salesforce ondersteuning aan medewerkers door ze te begeleiden in het proces.”

Naast de huidige match zorgt een goede implementatiepartner tevens voor het bijhouden van toekomstige releases. Ofwel de kennis van de implementatiepartner werkt twee kanten op – enerzijds de match maken met huidige functionaliteiten en anderzijds jouw business helpen de match te blijven houden met behulp van toekomstige Salesforce-functionaliteiten. Ook kan hij of zij (afhankelijk van de veelzijdigheid van jouw partner) eventueel meerdere systemen inrichten en deze optimaal laten samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling tussen finance en IT. CBEE Remarkable is hierin een unieke aanbieder.

Banner

Tot slot heeft het aanhaken van een implementatiepartner als voordeel dat jouw bedrijfsprocessen door een externe partij tegen het licht gehouden worden – ofwel een frisse blik op jouw manier van zaken doen. Dit zorgt ervoor dat we samen tot het juiste design komen.

Hoe kies je de juiste partner?

We geven je 4 tips voor het kiezen van de beste implementatiepartner.

1. Doe onderzoek!

Kijk in de Salesforce AppExchange welke partners actief zijn en vraag eventueel Salesforce naar mogelijke matches.

2. Check of de partner ervaring heeft in jouw branche of met jouw specifieke vraagstuk;

Denk hierbij aan het wiel opnieuw uitvinden of een partner die echt de best practices met jou kan delen op basis van ervaring. Het is belangrijk dat een implementatiepartner met jou kan meedenken op meerdere vlakken, zodat jouw oplossing écht waarde oplevert voor het bedrijf.

3. Maak een selectie van aanbieders. De match met het DNA van jouw onderneming is key.

Je werkt samen met een team van externe consultants. Daarom is het heel belangrijk dat er een juiste match is met de normen en waarden binnen jouw business. Na het kiezen van een aantal geschikte aanbieders is het dus belangrijk om goed na te gaan of jullie een match zijn. Ga gerust het gesprek aan met de partner om meer te weten te komen!

4. Tot slot, ga voor een partner die een langetermijnrelatie beoogt!

Na het design en de implementatie begint een essentiële fase – namelijk de adoptie van het platform. Zonder goede adoptie, oftewel het gebruik van het platform, geen succesvolle implementatie. De juiste support krijgen van jouw implementatiepartner is dan ook van belang in een implementatieproces. Denk hierbij aan trainingen en support na de implementatie.

Overweeg je Salesforce te gebruiken in jouw business? Meer weten over het samenwerken met een implementatiepartner?

Neem contact met ons op! We denken graag met je mee in slimme oplossingen om jouw business te laten groeien

Ontdek hoe jouw salesafdeling kan groeien met Sales Cloud.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief

Inschrijven
close-link