Salesforce als versneller van groei voor MedEnvoy Global

MedEnvoy Global benut de kracht van Salesforce om snel te kunnen opschalen. De wereldwijde importeur van medische apparatuur maakte het afgelopen jaar een sterke groei door en koos met Salesforce voor een waardevolle CRM-oplossing om verder op te schalen. In gesprek met Edgar Kasteel, managing director en medeoprichter van MedEnvoy, vertellen we meer over dit gave project en onze langdurige samenwerking!

Banner

Over MedEnvoy

MedEnvoy Global is opgericht in 2020 en is een zusteronderneming van Luctor Medical. Het bedrijf vervult de rol van importeur van medische apparatuur door het verifiëren en traceren van de juiste documentatie en suppliers over de hele wereld. MedEnvoy is in 2020 gestart met de focus op importeren binnen de Europese Unie, maar heeft door politieke ontwikkelingen ondertussen drie individuele markten: De EU, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Het management van MedEnvoy was zelf al bekend met Salesforce, maar was nu op zoek naar een andere invulling van het systeem. “We gebruikten Salesforce al bij Luctor Medical, puur voor de matchmaking van vraag en aanbod”, vertelt Edgar. De oorspronkelijke vraag vanuit MedEnvoy was een systeem om het salesproces te stroomlijnen en klantinformatie op te slaan. Edgar wist dat dit goed kon worden vormgegeven in Salesforce. “Gedurende het proces kwamen we erachter dat het systeem voor veel meer functies gebruikt kon worden, zoals bijvoorbeeld de onboarding van klanten.”

“Gedurende het proces kwamen we erachter dat Salesforce voor veel meer functies gebruikt kon worden.”

MedEnvoy wilde snel live gaan met het nieuwe systeem:”We wilden gelijk van start met het project”, vertelt Edgar: “We hebben tijdens het eerste gesprek met CBEE Remarkable aangegeven dat we snel wilden, echt snel. Hierdoor was het fijn dat we samen snel konden starten met het project en tempo konden houden gedurende de samenwerking.”

Banner

Samen hebben we de nieuwe Salesforce omgeving ingericht op basis van de interne processen en wensen van MedEnvoy. Edgar is blij met de oplossing:” Het salesproces, van lead tot aan het sluiten van een opportunity, is weergegeven in Salesforce met de mogelijkheid om de juiste informatie te vangen. Ook hebben we de onboarding van klanten ingericht in Salesforce, om zo een centraal klantbeeld te creëren. Als bedrijf moeten we erg secuur omgaan met de gegevens die we van klanten ontvangen, daarom vinden we het fijn dat dit ook veilig en centraal kan worden opgeslagen. De automatiseringsmogelijkheden van Salesforce helpen hier ook in mee, door de kans op invoerfouten zoveel mogelijk te verkleinen.”

Een tweede voorbeeld hiervan is het automatiseren van leadregistratie via de website. “Klanten vullen het formulier op de website in, waarna er automatisch een lead wordt gemaakt en wordt toegewezen aan de juiste account executive. Er vallen op deze manier geen leads meer weg en we kunnen het salesproces nog meer versnellen. Onze klanten worden hierdoor nog beter en sneller geholpen.”

Agile projectaanpak

De samenwerking tussen MedEnvoy en CBEE Remarkable is Edgar goed bevallen. “De structuur van het project was duidelijk en de communicatie was erg transparant. De Agile projectaanpak is ook als positief ervaren: “Doordat we elke week een aantal calls hadden met de consultants bleven we vooruitgang boeken. We konden feedback leveren en hebben zo de oplossing nog verder uitgebreid.”

De oplossing voldoet volledig aan de verwachtingen van MedEnvoy. “We hebben vooraf gecommuniceerd dat we snel en op een vlotte manier een mooie oplossing wilden, dan is het ook fijn dat de andere partij hierin meebeweegt. Ook hebben we meer functionaliteiten van Salesforce gebruikt dan oorspronkelijk gepland, omdat we de mogelijkheden nog niet goed kenden. Hierin hebben de mannen van CBEE Remarkable ook goed meegedacht, vertelt Edgar.”

 

Resultaten van onze aanpak

  • hexa-shape Automatische Leadregistratie
  • hexa-shape Gestroomlijnd Salesproces
  • hexa-shape Volledige onboardingproces van klanten op Salesforce

Ook benieuwd hoe jouw organisatie de kracht van Salesforce kan benutten?

Banner

Thomas Klopstra

Mede-eigenaar en Lead Salesforce Consultant

Zo helpen we andere klanten met groeien.

IG&H stoomt zich klaar voor de toekomst met FinancialForce.

Banner
1  / 5

Hoe VRelax van Start-up naar Scale-up ging met Salesforce

Banner
2  / 5

BigMile: Dé standaard in CO2 footprint optimalisatie

Banner
3  / 5

Het lid volledig centraal met Salesforce voor VNO-NCW MKB Noord

Banner
4  / 5

Loepzuivere administratie en één centraal platform voor Nokavision met Salesforce.

Banner
5  / 5